Författarkurs

Att vara författare – en kurs för dig som vill utveckla ditt skrivande

Drömmer du om att vara författare? Välkommen till två veckor av workshops och ­författarbesök. Genom praktiska skrivövningar och handledning får du ­chansen att utveckla ditt skrivande och komma ett steg närmare din dröm.

Kursen består av sex tillfällen under sommaren. Du kan välja att gå på hela kursen eller bara ­enstaka dagar. Du kan kryssa i vilka workshops du vill delta på redan när du anmäler dig, för att vara säker på att få plats. Det är drop-in, så du kan även komma till en workshop utan att ha föranmält dig.

 

Tid: 20 juni-1 juli 2022

Plats: Kulturhuset Multeum

Ålder: För dig som är 15–25 år

Kostnad: Gratis

Anmäl dig till kursen Att bli författare
 

Workshops

Workshop – miljöer i VR

Vi testar olika miljöer med hjälp av VR-glasögon och samtalar om miljöns betydelse i berättelsen. ­Begränsat antal platser, så kom ihåg att föranmäla dig!
20 juni kl 14-16

 

Skrivarworkshop med författare Linda Ghaderi

Linda berättar om sitt författarskap och ­håller i skrivövningar.

21 juni kl 14–16

 

Att skriva en thriller

Kriminalförfattare Jacob ­Lindfors berättar om sitt författarskap och bjuder på tips och råd kring hur skriver man en thriller.

23 juni kl 14–16 

 

Workshop i att skriva poesi

Litteraturutvecklare Peter Björkman ­guidar dig i poesins värld och leder ­skrivövningar.
27 juni kl 14–16

 

Hur skapas en trovärdig sagovärld och hur hålls illusionen vid liv? 

Med byggande av världar som en av sina specialiteter berättar Anders Fager om sitt skrivande och leder övningar i att skapa världar. 

Onsdagen den 29 juni kl 14 – 16 

 

Vad krävs av ett manus?

Förläggare Hamdi Özyurt driver förlaget Storge som ger ut skön- och facklitteratur. Vad ska man tänka på när man skickar sitt manus till ett förlag? Hamdi ger tips och råd.
1 juli kl 14–16

 

Skrivartävling

Under perioden 20 juni-20 juli har du även möjlighet att vara med i en skrivartävling. Texterna du arbetar med under kursen kan du använda för att medverka i tävlingen. Ämnet är valfritt, men texten får vara max 1500 ord. Du kan vinna ett presentkort.

 

Välkommen till författarkursen!

Språk