Sommarbibblan

Sök i vårt utbud för barn och unga

Sommarbibblan

Regnbågsfärgad bokuggla med solglasögon på en badstrand, solen strålar på himlen.Här samlar vi alla aktiviteter barnbiblioteken har under sommaren. Hoppas vi ses!
 

Författarbesök

6-12 år

Katarina Genar är författare till många spännande och lite läskiga böcker för barn och unga. Torsdag 17 juni kl. 13 får vi träffa henne i ett digitalt författarbesök. Helt gratis att delta. Skicka anmälan till barnbiblioteken@strangnas.se så får du en länk några dagar innan.

Digitalt författarbesök med Katarina Genar

 

Sommarlovspåsar
- Slut -

6-12 år

Gillar du att skriva och berätta? Eller kanske rita det du känner och ser? Kom till något av kommunens fyra bibliotek och hämta en påse med inspirerande skrivmaterial. 
Begränsat antal.

 

Sommarboken

6-16 år

Läs fem böcker under sommarlovet och få en bok i present.

Sommarboken

 

Guldbiljetter

0-18 år

Vi har lagt ut 50 biljetter runt om i kommunen. Är du en av de lyckliga som hittar en biljett får du en bok i present av oss!

 

Sagostunder

0-6 år

När solen skiner dyker vi upp med filtar och böcker på lekplatsen vid Västerviken. Vi annonserar tillfällena dagen innan på Barnbibliotekens facebook-sida.

Barnbiblioteken på Facebook

 

Utställning Om Orm

En utställning skapad med inspiration från Sara Villius bok Om Orm. Utställningen är gjord av förskolebarn och visas på alla kommunens fyra bibliotek.

 

Fritidsbanken

6-18 år

Fritidsbankens sommarbodar kommer i år att finnas vid Fors i Åkers Styckebruk, på Skateplazan vid Strängnäs Kulturskola och Västervikstorget. Här finns böcker att låna för dig som vill ta en paus i skuggan.

Fritidsbanken

 

PAX-vandring i Mariefred

9-13 år

Följ med på en vandring genom korpbröderna Alriks och Viggos Mariefred. Aktiviteten finns både som karta och ljudvandring.

Karta och ljudvandring

Språk