Sommarbibblan

Sök i vårt utbud för barn och unga

Sommarbibblan

Regnbågsfärgad bokuggla med solglasögon på en badstrand, solen strålar på himlen.Här samlar vi alla aktiviteter barnbiblioteken har under sommaren. Hoppas vi ses!
 

Författarbesök

6-12 år

Katarina Genar är författare till många spännande och lite läskiga böcker för barn och unga. Torsdag 17 juni kl. 13 får vi träffa henne i ett digitalt författarbesök. Helt gratis att delta. Skicka anmälan till barnbiblioteken@strangnas.se så får du en länk några dagar innan.

Digitalt författarbesök med Katarina Genar

 

Sommarlovspåsar

6-12 år

Gillar du att skriva och berätta? Eller kanske rita det du känner och ser? Kom till något av kommunens fyra bibliotek och hämta en påse med inspirerande skrivmaterial.

 

Sommarboken

6-16 år

Läs fem böcker under sommarlovet och få en bok i present.

Sommarboken

 

Guldbiljetter

0-18 år

Vi har lagt ut 50 biljetter runt om i kommunen. Är du en av de lyckliga som hittar en biljett får du en bok i present av oss!

 

Sagostunder

0-6 år

När solen skiner dyker vi upp med filtar och böcker på lekplatsen vid Västerviken. Vi annonserar tillfällena dagen innan på Barnbibliotekens facebook-sida.

Barnbiblioteken på Facebook

 

Utställning Om Orm

En utställning skapad med inspiration från Sara Villius bok Om Orm. Utställningen är gjord av förskolebarn och visas på alla kommunens fyra bibliotek.

 

Fritidsbanken

6-18 år

Fritidsbankens sommarbodar kommer i år att finnas vid Fors i Åkers Styckebruk, på Skateplazan vid Strängnäs Kulturskola och Västervikstorget. Här finns böcker att låna för dig som vill ta en paus i skuggan.

Fritidsbanken

 

PAX-vandring i Mariefred

9-13 år

Följ med på en vandring genom korpbröderna Alriks och Viggos Mariefred. Aktiviteten finns både som karta och ljudvandring.

Karta och ljudvandring

Språk