Sommarboken

Sök i vårt utbud för barn och unga

Sommarboken 2022 - läs eller lyssna på fem böcker och få en bok

logga för sommarboken.: ett hjärta där det står ordet sommarboken i olika storlekar och färgerDu som går i förskoleklass och upp till och med årskurs 9 kan vara med i sommarboken. Läs eller lyssna på fem böcker mellan 7 juni och 20 augusti. Då får du en presentbok. 

 

Så här går det till:

 1. Anmäl dig till sommarboken på något av biblioteken i kommunen (Strängnäs, Mariefred, Åker eller Stallarholmen). Det går bra att anmäla dig från och med 7 juni och under hela sommaren.
   
 2. Läs eller lyssna på fem biblioteksböcker. Du kan välja vilka böcker du vill, som är på lagom nivå för dig. Du ska läsa eller lyssna på boken själv. Fråga gärna oss bibliotekarier så kan vi ge tips på böcker.
   
 3. När du har läst ut alla fem böckerna är det dags att komma in till biblioteket. Då kommer bibliotekarien att fråga lite om hur det gått att läsa och vad du tyckte om böckerna.
   
 4. Du får gärna välja vilken bok som var din favorit. Vi har gjort papperstjärnor som du kan skriva bokens namn på. Stjärnorna sätter vi upp i fönstret på barnavdelningen. De blir ett boktips för andra barn.
   
 5. Sen får du välja din presentbok.

Du kan bara vara med i sommarboken en gång under sommaren. 

Språk