Språk

Låna böcker på många olika språk

På biblioteken i Strängnäs finns böcker och tidskrifter på många olika språk att låna. Vi har både barnböcker och böcker för vuxna.

Det finns till exempel böcker på engelska, arabiska, persiska, tyska, franska, spanska, somaliska, turkiska, tigrinska, ryska, norska, danska och finska.

På barnavdelningen finns också bokpaket med samma bok på två språk. Oftast är det svenska och ett annat språk. Vi kallar dem för Tvåspråkspaket.
 

Fråga oss i personalen om du inte hittar böcker på ditt språk. Vi kan låna in böcker från andra bibliotek, till exempel från Mångspråkiga lånecentralen. Vi kan även köpa in böcker som du vill läsa.

Mångspråkiga lånecentralen

Gör ett inköpsförslag
 

Världens bibliotek

Världens bibliotek är en webbplats där du kan hitta e-böcker och ljudböcker på flera språk. Det är gratis för alla att låna. Här finns böcker på albanska, arabiska, assyriska/syrianska, bosniska/kroatiska/serbiska, kurdiska, persiska/dari, polska, somaliska, thailändska, tigrinska, och turkiska.

Världens bibliotek
 

Ny i Sverige?

Är du ny i Sverige och vill lära dig svenska språket? På biblioteket kan du låna språkkurser, ordböcker och böcker som är lätta att läsa.

Ny i Sverige

Språk