Utställningar

På Kulturhuset Multeum samt på kommundelsbiblioteken finns ett flertal utställningar på gång som ändrar tema under årets gång. I utställningarna presenteras ett utbud av lokal- och kulturhistoria, konst, hantverk, fotografi och måleri av både lokala och nationella konstnärer.
 

Aktuella utställningar presenteras i evenemangskalendern på den här sidan samt i vårt kulturprogram som du kan ladda ned till din dator.
Aktuellt kulturprogram

 

Utställningshallen

I utställningshallen visas större utställningar som spänner brett mellan bland annat konst, konsthantverk och foto.

Hit lånar vi in vandringsutställningar, bjuder in allmänheten till jurybedömda salonger eller visar intressanta konstnärer, oftast lokala men även från andra delar av Sverige.

Obs: I utställningshallen har vi även en del av vår programverksamhet som medför att vi ibland måste stänga utställningshallen under Multeums öppettid. Om du undrar över hallens öppettider en viss dag går det bra att ringa vår reception på 0152 - 296 71

 

Galleriet och Caféväggen

Galleriet eller Burspråket används för mindre utställningar men ger också skolor, föreningar och lokala konstnärer ett utrymme för att ställa ut konst och information. 

 

Kommundelsbiblioteken

Kommundelsbiblioteken erbjuder mindre utställningar ofta med lokal anknytning och ger också föreningar och lokala konstnärer utrymme att ställa ut konst och information.

 

Bokade visningar

Du kan boka visningar av de aktuella utställningarna som skola eller förening.
För skolor kan vi ordna anpassade visningar.

Gör din bokningsförfrågan via e-post

 

Avgifter för visningar

På vardagar under öppettid tar vi ingen avgift för kommunens egna verksamheter, friskolor, politiska partier som finns representerade i kommunfullmäktige.

För föreningar som är berättigade till föreningsbidrag kostar det150 kr/visning och för övriga  300 kr/visning.
 
Helger och under icke öppettid
500 kr/visning för alla grupper

 

Guidad visning av Kulturhuset Multeum

Du kan få en guidad visning av hela huset med musei- och biblioteksdelen. Vi berättar om Multeums historia och alla verksamheter som pågår här idag. Vardagar under öppettider tillkommer ingen avgift.

 

Bokning

Telefon 0152 - 29670

E-post Multeum

 

Är du intresserad av att ställa ut hos oss?

Ska dina elever jobba med ett projekt som ni sedan vill visa upp? Har din förening ett jubileum som ni vill ta som anledning att visa upp föreningens historia? Eller är du en ung konstnär som vill testa sina vingar? Hör gärna av dig till oss med din utställningsförfrågan.

Tänk på att vi har ganska lång framförhållning i vår planering!

Är du verksam konstnär och vill ställa ut hos oss eller har du ett önskemål om en utställning som skulle passa in ta gärna kontakt med oss på kulturproduktion.

kulturproduktion@strangnas.se

 

 

Språk